Печати

СООПШТЕНИЕ

Социјалдемократската Унија го поздравува добивањето на извештај со препорака а воедно и честита на Владата на Република Македонија во успешноста и спроведувањето на реформите за приближување на Република Македонија кон Европската Унија. Со овој извештај може да се констатира дека Македонија заслужува да ја задржи истата.

Печати

СООПШТЕНИЕ

Социјалдемокрaтската Унија им честита на четирите политички партии кои постиганаа договор, со што се одблокира Договорот од Пржино и ја вратија Република Македонија во правиот колосек.

Печати

СДУ го честита 23-ти Октомври-Денот на македонската револуционерна борба

Социјалдемоктратската Унија на сите граѓаните им го честитаат 23 октомври-Денот на македонската револуционерна борба.

Денот на македонската револуционерна борба е симбол на стремежот на македонскиот народ за самостојна и независна држава.

Печати

Честитка по повод 11 Октомври

Социјалдемократската Унија на сите граѓани на Република Македонија им го честита државниот празник 11 Октомври – Денот на народното ослободително востание.

Печати

Честитка по повод 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија

Социјалдемократската Унија на сите граѓани на Република Македонија им го честита Денот на независноста – 8. Септември.

Пред 24 години граѓаните на Република Македонија одлучија да ја земат судбината во свои раце и по повеќевековниот сон да започнат самостојно да ја градат Македонија во просперитетна и развиена европска држава.

Контакт инфо

Ул. 30 Бр. 45 Радишани - Бутел
1000 Скопје
Македонија 

Тел: 078 / 370 - 201
Email :
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.