Печати

СДУ секогаш дава поддршка на спортот

Изминативе години изостанаа добри резултати во овој спорт, но челниците на федерацијата на боречките спортови на Македонија работат на враќање на овој споретт на старите патеки.

На оваа тема Бранко Казаковски разговараше со директорот на федерацијата за боречки спортови на Македонија, Чедо Николовски.

- Бевте во Белград каде се сретнавте со првиот човек на светската федерација на боречки спортови каде обезбедивте средства и логистична поддршка за функционирањето на македонската боречка федерација?

"Да, бевме во Белград со претседателот на Олимпискиот комитет Васил Тупурковски, каде имавме средба со претседателот на Обединетото светско борење Ненад Лаловиќ и завршивме огромна работа, се договоривме да не помогнат и финансиски, како со подготовките така и со отпишувањето на некои долгови" - изјави Николовски.

 Целата статија како и видеото погледнете го на следниот линк....