Печати

СДУ со Коалицијата „За подобра Македонија“ во Општина Сараj,Чаир,Гази Баба и Бутел

Раководството и членството на СДУ заедно со Коалицијата „За подобра Македонија“, вчера присуствување на средбите со граѓани во Општина Сарај.Масовно беше и присуството на митингот и во Општина Чаир, Општина Гази Баба и Општина Бутел каде говорник беше и претседателот на СДУ Чедо Николовски кој ги наведе причините зошто СДУ се вклучи во оваа Колаиција а исто така ги повика граѓаните на овие Општини и околните места на 27 – ми април масовно и непоколебливо да изелезат и да гласаат за Коалицијата за подобра Македонија.

Денеска СДУ ќе присуствува на митинзите во Свети Николе и Куманово.