Печати

СДУ со Коалицијата „За подобра Македонија“ во Битола и Штип

На ден 10.04.2014 година Раководството на СДУ ги посети Општинските Организации на СДУ во Битола,а на ден ден 11.04.2014 Општинските Организации на СДУ во Штип, а исто така присуствуваше на митингот организиран од страна на Коалицијата „За подобра Македонија“.Топлификација за Битола! Студијата е веќе готова, се прави проектот за нејзина изградба. Преку топлотна енергија која ќе доаѓа од РЕК Битола, овој крупен проект освен овој град ќе ги опфати и Могила и Новаци и ќе биде од полза не само за греење, туку и за загревање на земјоделските оранжерии. Предвидено е да се направат топови за вештачки снег и ново вештачко езеро на Пелистер. Овие проекти ги најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ на митингот во градот на конзулите, кои се дел од новата програма.

Само со труд и работа покажавме дека се стекнува довербата на народот рече лидерот на ВМРО -ДПМНЕ Никола Груевски во градот под исарот пред илјадници штипјатни кои громгласно ја искажуваа довербата кон председателот Ѓеорге Иванов.

Денеска 14.04.2014 караванот на СДУ заедно со Коалицијата„За подобра Македонија“ ќе присусувува на Митингот во Охрид.

Контакт инфо

Ул. 30 Бр. 45 Радишани - Бутел
1000 Скопје
Македонија 

Тел: 078 / 370 - 201
Email :
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.