Печати

Ветувања на СДУВетување на СДУ кон граѓаните за демократска и развиена Македонија:

• Нема да вршиме партизација на се што постои во општеството и остро ќе се спротивставиме на секаква идна форма на партизација.
• Нема да вршиме притисоци на медиумите и ќе ги зголемиме средствата од буџетот наменети за поддршка на медиумите.
• Нема да формираме невладини организации за партиски цели.
• Нема да регрутираме новинари за партиски цели.
• Нема да рекетираме фирми.
• Нема да правиме разлика и поделба на граѓаните по партиска, етничка, верска и родова припадност. За нас сите граѓани се исти и еднакви.
• Нема да трошиме буџетски средства за непродуктивни цели.
• Нема да вршиме притисок во судството.
• Нема да сееме страв меѓу граѓаните.
• Нема да бојкотираме избори - основниот демократски инструмент за слободно изразување на волјата на граѓаните.

Контакт инфо

Ул. 30 Бр. 45 Радишани - Бутел
1000 Скопје
Македонија 

Тел: 078 / 370 - 201
Email :
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.