Печати

Соопштение 07.04.2016

Социјалдемократската Унија ја поздравува одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија а со тоа ќе се овозможи одржување на парламентарни избори на 5-ти јуни. Исто така, ја подржуваме и Државната изборна комисија да продолжи со активностите околу прочистување на Избирачкиот список.


Со сево ова се одблокира Договорот од Пржино и се врати Република Македонија во правиот колосек.

Социјалдемократската Унија се залага за почитување на законите, Уставот и почитување на договореното.

Единствена придобивка за Социјалдемокретската Унија е тоа што изборите ќе се одржат на 5-ти јуни 2016 година.

Скопје 08.04.2016 година

Со почит
Социјалдемократска Унија