Печати

Да за почеток на преговорите за членство во ЕУ

Пратениците да ја прифатат преговарачката рамка за почеток на преговорите за членство во ЕУ.

Политичката партија Социјалдемократска унија ја изразува својата безрезервна подршка за преговарачката рамка за почеток на реговорите со ЕУ предложена од француското прецедателство и Европската Комисија.

 

Во предложената преговарачка рамка и во придружните документи, без никакво сомневајње и сосема јасно се потврдени посебноста на македонскио јазик и идетитет , и се истакнува дека билатералните прашања не се дел од неа , ниту пак се услов за почеток за преговорите.

Социјалдемократска унија дека францускио предлок дополнително го подврдува државниот индетитет и претставува меѓународно признание за подготвеноста на земјата да ги отпочне преговорите за членство во ЕУ како држава со развиена демократија.

Ги повикуваме пратениците во Собранието да ја подржат преговарачката рамка и со тоа да потврдат дека Република Северна Македонија има капацитет да биде дел од ЕУ и да влијае на глобалните текови како рамноправна членка евро - атланското семејство.

Контакт инфо

Ул. 30 Бр. 45 Радишани - Бутел
1000 Скопје
Македонија 

Тел: 078 / 370 - 201
Email :
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.