Да за почеток на преговорите за членство во ЕУ

Пратениците да ја прифатат преговарачката рамка за почеток на преговорите за членство во ЕУ.

Политичката партија Социјалдемократска унија ја изразува својата безрезервна подршка за преговарачката рамка за почеток на реговорите со ЕУ предложена од француското прецедателство и Европската Комисија.

ЈАВНА ОБЈАВА

Политичката партија Социјалдемократска Унија ја информира јавноста дека со коалицијата предводена од Социјaлдемократски сојуз на Македонија, односно, ВЛАДИНАТА КОАЛИЦИЈА Е СТАБИЛНА ОД КОГА БИЛО ПОВЕЌЕ.

Одлука за настап на локалните избори

Политичката партија Социјалдемократска Унија ја информира јавноста дека на ден 05.07.2021 година на седница на Претседателство донесе Одлука за настап на локалните избори 2021 година со коалицијата предводена од Социјaлдемократски сојуз на Македонија со шеф на изборен штаб потпретседателот на Социјалдемократска Унија - Маја Миловановиќ Михајловиќ.

Соопштение

Социјалдемократската Унија (СДУ) безрезервно го поддржува предлогот за една изборна единица со отворени пратенички  листи. Исто така, предлага и измена на изборниот закон во смисла на намалување на бројот на пратеници во Парламентот, како и намалување на платите на пратениците, на избраните и на именуваните функционери во сите дејности, со цел да се прекине и спречи понатамошната злоупотреба на народните пари.


Ветувања на СДУ


Локални Избори 2013


Webmail

Контакт инфо

Ул. 30 Бр. 45 Радишани - Бутел
1000 Скопје
Македонија 

Тел: 078 / 370 - 201
Email :
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Химна на СДУ